POGOJI POSLOVANJA

Prodajni pogoji

Splošni pogoji prodaje

Dogovori o prodaji in pogojih prodaje so lahko raznovrstni, vendar veljajo le pisno potrjeni dogovori.

Sklenitev pogodbe

Pisno naročilo je obvezujoče za kupca. Pogodbo je možno skleniti v slovenskem jeziku.

Shranitev pogodbe

Vse sklenjene pogodbe se hranijo pri: DRUŠTVO VITALISMED,  Ulica Metoda Mikuža 10, 1000 Ljubljana. V primeru, da kupec želi kopijo sklenjene pogodbe, jo lahko dobi na omenjeni lokaciji.

Dobavni rok

Dobavni rok je naveden pri posameznem artiklu. Če je artikel na zalogi, je običajni dobavni rok 2-5 delovnih dni. Če artikla ni na zalogi, je običajni dobavni rok 14-25 dni oz. kot je navedeno pri posameznem artiklu. Če blago dostavimo ali obvestimo stranko, da je blago pripravljeno v tem času, se smatra, kot da smo obvezo izpolnili. V kolikor kupec zahteva drugačne dobavne roke, jih moramo dogovoriti pisno. V primeru višje sile in izrednih razmer, ki niso nastale po naši krivdi ali v primerih, ko nam niso blaga dobavili dobavitelji in to lahko dokažemo, bo dobavni rok temu primerno podaljšan. V primeru da je dobavni rok daljši od dveh mesecev, kupec lahko stornira naročilo. Kupec je upravičen do odškodnine le v primeru, če je napaka na naši strani. Z naše strani smo dolžni kupca takoj obvestiti o podaljšanih dobavnih rokih. Če blaga ne moremo dobaviti, smo kupcu dolžni vrniti denar v roku treh delovnih dni. Pridržujemo si pravico, da ne sprejmemo naročila, če kupec ni poravnal vseh svojih obveznosti.

Cene in plačila

Ker nismo zavezanci za DDV, DDV ni obračunan na podlagi 1. odstavka 94. člena Zakona o davku na dodano vrednost. V primeru da je naročilo dobavljivo več kot 2 meseca po pisnem naročilu, veljajo trenutne cene, razen če ni bilo drugače pisno dogovorjeno. Če se cene spremenijo med naročilom in dobavo, smo upravičeni do spremembe cen. Plačila so možna po predračunu, po povzetju ali s plačilno kartico preko sistema PayPal. V primeru plačila po povzetju, vam Pošta Slovenije dodatno zaračuna strošek nakazila po UPN po njihovem aktualnem ceniku.

Veljavnost ponudbe na naši spletni strani

Ponudba velja do objave nove cene artikla oziroma do razprodaje zalog.

Pravica do odstopa od pogodbe skladno s 43.č členom ZVPot

Potrošnik ima pravico, da nam v 14 dneh od prevzema blaga preko spletnega obrazca sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Če je potrošnik blago že prejel in od pogodbe odstopi, nam mora prejeto blago vrniti najpozneje v 14 dneh po obvestilu o odstopu od pogodbe. Blago mora vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je le-to uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Stroške vračila blaga krije potrošnik. V primeru potrošnikovega odstopa od pogodbe bomo potrošniku vrnili prejeto plačilo v roku 5 delovnih dni po našem prejemu vrnjenega blaga.

Če je artikel izdelan po specifičnih zahtevah kupca (na primer izvenserijske dimenzije, material, barve itd.), kupec nima pravice do vračila artikla.

Neizpolnjevanje obveznosti in preklic pogodbe

Če kupec ne izpolnjuje svojih obveznosti in je v zamudi s plačilom, smo upravičeni da naslednje dobave izvedemo le na podlagi predplačila.

Poškodbe pri transportu

Prosimo vas, da takoj po prejemu preverite pošiljko, da ni poškodovana. Če je pošiljka poškodovana iz zunanje strani, takoj naredite fotografijo poškodbe in zapisnik ter pritožbo dostavljavcu blaga pred prevzemom pošiljke. Če je pošiljka nedotaknjena vendar je blago v njej poškodovano, ravno tako naredite fotografijo poškodbe in zapisnik. V obeh primerih obvestite tudi nas o poškodovanem blagu. Če ste napisali zapisnik, vam bomo takoj poslali novo blago.

Stroški nepravilnih dostav

V primeru napačne dostave ali upravičene reklamacije kvalitete nosimo stroške normalnega transporta vrnjenega blaga. Kurirskih stroškov ekspresnih dostav ne sprejemamo.

Variacije v kvaliteti

Majhne napake, ki se običajno pojavljajo v prodaji, kot so variacije v kvaliteti, barvi, obliki, teži, dizajnu in so tehnično neizogibne, niso razlog za reklamacijo.

Pristojno sodišče

Za vse spore je pristojno sodišče v Ljubljani.

Društvo ni član nikakršnih kodeksov.

Identifikacija dobavitelja

VITALISMED, DRUŠTVO ZA KREPITEV NARAVNEGA ZDRAVJA

Ulica Metoda Mikuža 10

1000 Ljubljana

Slovenija

Matična številka: 4116712000

Davčna številka: 78257522

Št. TRR: SI56 6100 0002 3469 788, odprt pri DH d.d.

Internetne povezave na našo stran

Društvo Vitalismed se distancira od vsebine in dizajna vseh strani, ki so lahko povezane na našo stran, in izjavlja, da na njih nima nobenega vpliva.

Razno

Ti pogoji in naše poslovanje velja pod zakoni republike Slovenije.

NAROČILO BLAGA

V spletni trgovini izberete artikel in kliknete gumb »Nakup«. Nakup nadaljujete v dveh korakih:

Korak 1: izberete način plačila s klikom na želeno izbiro.

Korak 2: izberete dimenzijo podloge.

 – V primeru plačila po povzetju ali po predračunu, v tem koraku izpolnete tudi svoj naslov in ostale podatke. Naročilo oddate s klikom na gumb »Pošlji«.

 – V primeru plačila s plačilno kartico, kliknete na gumb Plačilo. S tem boste preusmerjeni na stran plačilnega sistema PayPal, kjer vnesete tudi svoj naslov in podatke o plačilni kartici po navodilih PayPal. Naročilo oddate s plačilom v sistemu PayPal.

Potrditev naročila: po oddanem naročilu, vam bomo po e-pošti poslali potrditev naročila.

Načini plačila in postopek izvedbe plačila

Po predračunu: Na vaš elektronski naslov bo v roku dveh delovnih dni poslan predračun z naročenimi artikli. V primeru, da katerega od naročenih izdelkov ne bo na zalogi, vas bomo o tem pisno ali ustno obvestili. Rok za izdajo začne teči najkasneje naslednji delovni dan po prejemu obvestila o izvršenem plačilu. V primeru, da plačila ne prejmemo v roku 3 delovnih dni, bomo naročilo obravnavali kot stornirano.

Po povzetju: Potrditev naročila bo poslana na vaš elektronski naslov. V primeru, da katerega od naročenih izdelkov ne bo na zalogi, vas bomo o tem pisno ali ustno obvestili.

S plačilno kartico: potrditev naročila bo poslana na vaš elektronski naslov. V primeru, da katerega od naročenih izdelkov ne bo na zalogi, vas bomo o tem pisno ali ustno obvestili.

DOSTAVA

Dostava blaga je možna z dostavo Pošte Slovenija. Dostava po Sloveniji je brezplačna. Dostava za tujino se obračuna sproti glede na ciljno destinacijo dostave.

POSTOPKI ZA VRAČILO BLAGA

Reklamacije izdelkov poškodovanih med dostavo upoštevamo le v roku 14 dni po prevzemu pošiljke. Kasnejših reklamacij žal ne moremo upoštevati. V primeru, da že ob prevzemu na pošiljki opazite znake poškodb, vas prosimo, da pošiljko zavrnete, od poštnega uslužbenca pa zahtevate sestavo zapisnika o poškodovani pošiljki. Le tako vam bomo lahko kar najhitreje poslali nov izdelek in upoštevali reklamacijo.

POMEMBNO! Prosimo vas, da izdelek vrnete v originalni embalaži. Izdelek mora biti nepoškodovan in v nespremenjeni količini.

Pošljite blago na sledeč naslov:

DRUŠTVO VITALISMED

Ulica Metoda Mikuža 10

1000 Ljubljana

Slovenija

Bolje da uporabite dostavno pošto, ki sledi pošiljkam, saj ne odgovarjamo za izgubljene pošiljke.

GARANCIJA

Garancijo lahko kupec uveljavlja pri nas. Garancijsko popravilo smo dolžni opraviti v 45 dneh od prejema blaga, v nasprotnem primeru pa produkt zamenjati z drugim, enakovrednim in brezhibnim artiklom.

Dovolite nam, da vas opozorimo še na to, da pri vračanju artiklov v reklamacijo ali garancijo priložite dopis z opisom okvare (napake). Stroške pošiljanja krije pošiljatelj, razen če je v naprej dogovorjeno drugače. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

Izvensodno reševanje sporov

Z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov se v slovenski pravni red prenaša Direktiva 2013/11/EU Evropskega parlamenta in Sveta z dne 21. maja 2013 o alternativnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2006/2004 in Direktive 2009/22/ES (UL L št. 165 z dne 18. 6. 2013, str. 63). V skladu s 3. točko 32. člena ZisRPS Uradni list RS, št. 81/15 ponudnik ne priznava nobenega izvajalca IRPS, kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sproži v skladu s tem zakonom.

Društvo Vitalismed kot ponudnik, ki izvaja spletno prodajo, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za izvensodno reševanje potrošniških sporov, ki je potrošnikom na voljo na tej povezavi.